Gespot: De mannenbaard trend

Mr. Incredibeard

Tegenwoordig lopen veel mannen met een baard rond. Hiermee bedoel ik van die lange kroezige baarden die mannen expres laten staan zodat zij opvallen. Aan de ene kant vind ik het erg cool staan en zeer dapper van deze mannen, maar aan de andere kant moet ik er niet aandenken dat deze mannen op mij afstappen. Ik vind het nogal intimiderend en een beetje vies.

Wat vinden de vrouwtjes?
In de media (tijdschriften/fb/blogs) worden deze mannen geportretteerd als woest aantrekkelijke beesten. Ik las laatst een artikel in een vrouwentijdschrift dat vrouwen hier juist weer opvallen, omdat het lijkt op mannen uit de oertijd. Toen vertelde ik een vriendin over dit artikel en ik vroeg om haar mening. Zij zei gelijk: “Iel, doe maar niet. Nee, daar val ik niet op.” Vervolgens vroeg ik naar de mening van mijn studiegenoten, maar zij vonden het juist wel mooi en aantrekkelijk bij een man. De meningen van de vrouwen verschillen dus.

Experiment Tinder
Omdat ik niemand uit mijn omgeving met een baard ken, probeerde ik het uit op Tinder. Ik dacht: ik ga mannen met een baard “liken” en kijken of ik een match met hun heb. Een paar dagen later zag ik dat een aantal mannen met zo’n baard mij ook hadden geliked en we hadden een match. Wat ik verbazingwekkend vond, is dat sommige mannen bij hun profielbeschrijving zetten: “baardman”, “baard” “beard lobi”. Een baard is dus een belangrijk kenmerk voor hun imago. Nadat ik ze had bestudeerd op Tinder, want ik durfde natuurlijk niet met ze te praten, heb ik ze verwijderd. Ik vind ze namelijk toch niet aantrekkelijk. Daarnaast is uit een onderzoek gebleken dat de baardtrend zijn piek heeft bereikt waardoor het binnenkort uit de mode gaat. Hoera voor mijn vriendinnen en mij! 

Baard man trend
Welk type baard is jouw favoriet?

Quote: “Scheer je gezicht!”

Reacties

  1. Beantwoorden

    Lol xD ik zelf ben ook niet zo van de baardjes, als mijn vriend zijn baard is aangegroeid.. zo snel mogelijk afscheren o_o het prikt al bij het geven van een kus en moet er niet aandenken als het een enorme lange baard wordt /.\

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *