Horecatip: Restaurant Jasmine Palace in De Meern, Utrecht

Restaurant Jasmine Palace De Meern

Midden in het hart van Nederland bevindt zich een geweldig restaurant waar je heerlijk kan genieten van Aziatische gerechten en bijzondere wijnen. Een pareltje in De Meern dat nog ontdekt moet worden. Wat heb ik genoten van dit restaurant, daarom hoort Jasmine Palace ook in het lijstje van mijn horecatips.

Restaurant Jasmine Palace De Meern Restaurant Jasmine Palace De Meern

De prachtige inrichting van het restaurant geeft gelijk bij binnenkomst heel veel rust, maar heeft zeker ook uitstraling van luxe met Aziatische invloeden. Comfortabele stoelen, mooie banken, authentieke houten muur en elementen van ijzer. Michael Man, eigenaar en gastheer van het restaurant, vertelt enthousiast hoe de inrichting tot stand is gekomen, welke geïnspireerd is op Feng Shui. Dat is een oude Chinese filosofie die leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden. “De vijf elementen: vuur, water, aarde, ijzer en hout van Feng Shui zijn allemaal op een creatieve wijze in de inrichting verwerkt. Door deze elementen wordt alles in balans gebracht.” Dat is zeker te zien in de inrichting, maar ook in het eten.

Het aperitief een glaasje “Blanc Foussy” was gelijk een goed begin. Een mousserende wijn uit het Loire gebied (Frankrijk) gemaakt van de Chardonnay druif. Het wordt geserveerd on the rocks, want zo komen de bijzondere aroma’s tot zijn recht in deze sprankelende wijn. Wat ik echt leuk vond, was de verpakking van de wijn. Die was helemaal wit met getekende pauwen. Daardoor was het gelijk al een feestje. Bij het aperitief kregen wij een amuse van het huis. Een krokante vermicelli met zeewier en Thaise chili saus. De amuse smaakte goed.

Blanc Foussy Restaurant Jasmine Palace De Meern Restaurant Jasmine Palace De Meern

Amuse krokante vermicelli

Wij wilden ons laten verrassen door de chef dus wij kozen voor het verrassingsmenu. Als voorgerecht kregen wij de shoft shell crab gepaneerd in Pankodeeg, een Japanse broodkruimeldeeg met wasabi mayonaise. Lekker krokant door de textuur van de krab. Daarbij kregen wij een bijpassend glaasje witte wijn. De “Cirò Bianco” is een klassieke wijn uit de streek Calabria (Italië) op basis van 100% greco bianco. Deze combinatie van de wijn en het gerecht was subliem, want de smaken vullen elkaar aan.

Restaurant Jasmine Palace De Meern Yukieblog

Shoft Shell Crab

Restaurant Jasmine Palace De Meern Yukieblog

Het volgende gerecht was een hele tarbot gestoomd op traditionele Chinese wijze met Chinese gepekelde groenten. Deze werd aan tafel voor ons gefileerd. Doordat de tarbot gestoomd is, smaakte het erg puur en maakte de gepekelde groenten en de lichte sojasaus alles in balans. Bij de vis kregen wij een witte wijn “Clos de Corten” uit Moldavie. Op het etiket stond “Blanc de Cabernet”, opmerkelijk want de Cabernet Sauvignon druif wordt meestal gebruikt voor een rode wijn, maar nu voor een witte wijn. Een bijzondere wijn die je niet overal kan drinken.

Restaurant Jasmine Palace De Meern Yukieblog

Gestoomde Tarbot werd aan tafel geserveerd door Michael Man

Restaurant Jasmine Palace De Meern Yukieblog

Restaurant Jasmine Palace De Meern Yukieblog

Tarbot filet

Clos de Corten Restaurant Jasmine Palace De Meern Yukieblog

 

Als derde gang kregen wij het zoete Chinees broodje met gewokte Pekingeend in Hoi sin saus. Dit leuke broodje smaakte naar meer. Een licht verteerbare rode wijn werd erbij geschonken, de Diehl Spätburgunder uit het gebied Pfalz (Duitsland). Deze paste zeer goed bij het zoetige van de Hoi sin saus.

Restaurant Jasmine Palace De Meern

Chinees broodje met Pekingeend

 

Restaurant Jasmine Palace De Meern

 

Bij het hoofdgerecht kregen wij het Iberico varkensfilet met gepofte rode rijst, chioggia rode biet en jus van het Iberico. Het Iberico varkensvlees bevat onverzadigde vetzuren dat smelt als het ware in de mond. Een echte delicatesse en smaakbeleving. De rode wijn “Barone Ricasoli Brolio Chianti Classico” komt uit het Chianti gebied in Italië. Een blend van drie soorten druiven: Sangiovese, Merlot en Cabernet sauvignon. Deze paste perfect bij het stukje vlees.

Restaurant Jasmine Palace De Meern

Iberico filet met chioggia biet en gepofte rijst

 

Restaurant Jasmine Palace De Meern

Natuurlijk mocht een toetje niet ontbreken en kregen wij een luchtige Champagne Sabayon als dessert. Op basis van suiker, eierdooiers, Champagne en Cointreau likeur werd de sabayon geklopt aan tafel. Spectaculair om de bereiding te zien, maar het smaakte ook nog eens prima. Lekker luchtig met verse vruchten en vanille ijs. Yummy! Een heerlijke afsluiter van de avond.

Restaurant Jasmine Palace De Meern Restaurant Jasmine Palace De Meern Yukieblog

Champagne Sabayon

 

Quote van vandaag: “Allesbehalve een doorsnee Chinees restaurant” 

Restaurant Jasmine Palace
Adres: Zandweg 102, 3454 JZ De Meern
www.jasmine-palace.com
T: 030 666 3539

Reacties

  1. Beantwoorden

    Drie woorden die betrekking op me hebben op dit ogenblik: watertanden, college, honger

    Maar sowieso wederom bedankt voor de horecatip!

    1. Beantwoorden

      Graag gedaan! Leuk dat je zo’n trek er in krijgt haha

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *