8 Champagne Quotes by Great People

Tijdens Oud & Nieuw hoort het nuttigen van een glaasje champagne. Mijn favoriete geluid is wanneer de fles champagne opengaat: *PLOMP*. Het openen van een fles champagne belooft dat het een mooi avond zal worden met een goed gezelschap, want deze wijn hoor je niet alleen te drinken. Het geluid geeft voor mijn familie, vrienden en mij, het startsein dat het feest kan beginnen want het is NIEUWJAAR. Omdat ik zo dol ben op champagne, heb ik bekende quotes en weetjes over champagne opgezocht. In totaal zijn het 8 quotes , want 8 is mijn lucky number.

1. “Champagne is the one thing that gives me zest when I feel tired”
Birgitte Bardot (model)

Alcohol maakt mij slaperig. Af en toe ga ik een avondje uit dan drink ik een paar glazen mixdrankjes en dan kan ik al in slaap vallen.

Ik zeg: “Het komt door de alcohol.”

Mijn vrienden lachen mij dan uit, omdat ik gewoon aan het slapen ben in de club. Daarentegen werkt champagne met zijn frisse zuren en fijne koolzuurbubbeltjes een energieke sprankeling op. Maar je moet niet teveel daarvan drinken, anders val je weer in slaap zoals ik.

champagne button

 

2. “Champagne is the only wine that leaves a woman beautiful after drinking it”
Madame de Pompadour (minnares van koning Louis XV).

Waarom is champagne goed voor een vrouw? Een glaasje champagne ontspant namelijk je spieren. Dit straalt natuurlijk van je gezicht af.

Save-Water-And-Drink-Champagne

3. “There comes a time in every woman’s life when the only thing that helps is a glass of champagne” Bette Davis (Amerikaanse actrice).

Champagne biedt ook troost aan. Het afsluiten van je zware tentamenweek kan je doen door een champagne te openen. Een troost voor al je harde werk.
Deze quote van Napoleon voeg daaraan toe: “I drink champagne when I win, to celebrate, and I drink champagne when I lose, to console myself”.

4. “Too much of anything is bad, but too much champagne is just right”
F. Scott Fitzgerald (Amerikaanse auteur)

Champagne bevat natuurlijk ook calorieën en suikers, maar relatief gezien is het erg weinig doordat het gemaakt is van bubbels (cider). In een glaasje champagne zitten ongeveer 90 calorieën en in een glaasje rode wijn 130 calorieën. Dus champagne is goed voor de lijn. Mits, je niet teveel drinkt.

Nog meer bekende quotes over champagne:

5. “Why do I drink Champagne for breakfast? Doesn’t everyone”
Noel Coward (acteur)

6. “Champagne Wishes and Caviar Dreams”
Ellen Simon 

7. “Gentlemen, in the little moment that remains to us between the crisis and the catastrophe, we may as well drink a glass of Champagne”
Paul Claudel (schrijver)

8. “If you like Champagne, you’re full of fun and love the festive. If you don’t like Champagne, you don’t know what you’re missing”
Parade Magazine

De beste wensen namens YukieBlog
Op naar een goed jaar met heel veel champagne! Ik ben erg blij dat ik in 2014 heb besloten om een blog te beginnen, want ik geniet en ik leer veel van het schrijven van mijn blogs. Ik wens al mijn volgers een gelukkig nieuwjaar en ik wil jullie bedanken voor jullie support!

xoxo,

Yukie

Quote van vandaag: “Keep up the good work in 2015!” 

Inspiratie: www.champagnebabes.nl

Reacties

  1. Beantwoorden

    Gelukkig nieuwjaar en het beste voor 2015, Yukie !

    1. Beantwoorden

      Bedankt Ling. Ik ben blij met je support!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *