Wat vond ik van de Wijn-spijs proefbox van Grandi Vini?

Ik mis het meest om uit eten te gaan tijdens de quarantaine tijd. De restaurants mogen weer open, maar toch sta ik niet te springen om ergens uiteten te gaan. Omdat het toch anders is dan eerst vanwege de corona maatregelen. Gelukkig kan je online veel ‘thuis uiteten menu’s’ bestellen #supportyourlocals. Zo heb ik de wijn-spijs proefbox besteld bij Grandi Vini om toch het uiteten gevoel thuis te creëren.

Grandi Vini is een wijnwinkel in Oudewater en Amersfoort. In samenwerking met chef Peter Batelaan hebben ze een speciale wijn-spijs proefbox samengesteld. Een box met verschillende gerechten en wijnen. Wat ik zo fijn vond aan deze box is dat er wijnen bij zat. Zo hoefde ik zelf geen wijnen uit te kiezen bij het eten.

Hoe werkt het?

Wij hadden voor 2 personen een box besteld, dus daar zaten dan kleine flesjes wijn bij. We kregen uiteindelijk de wijnen ook niet op, want er was meer dan genoeg. De wijnen waren al gekoeld en daar zaten beschrijvingen en foto’s bij. Het eten was netjes verpakt en gelabeld. We kregen er een instructie bij met hoe je het moest opwarmen en opmaken op een bord.

De eerste gang

We begonnen met een glaasje bubbels, een Crémant de Bourgogne van het wijnhuis Bailly-Lapiere, met wat warm brood uit de oven. Een Crémant is een mousserende wijn uit Frankrijk. Deze kwam uit het Bourgogne gebied met een blend van deze druiven: Chardonnay, Aligoté, Gamay en Pinot noir. Het was lekker verfrissend met tonen van witfruit, zoals appel en peer. Daarna begon ik met de eerste gang op te dienen. Dat was de zalmfilet met gepofte biet en witte kaas. Dit smaakte naar meer.  

Crémant de Bourgogne
Zalm met gepofte rode biet

Heerlijk eten

De tweede gang was een stukje maiskip met asperges en pesto van amandelen en salie. De maiskip smaakte goed. Ik was bang dat de kip te droog was, maar dat was niet zo, erg sappig nog. Daarbij hoorde de wijn Muscat Sec van La Croix Belle uit de Pays Doc, Frankrijk. De wijn vond ik iets minder, maar mijn vriend vond die wel lekker. Hij was voor mij iets te bloemig en iets te intens in de neus.

Maiskip met asperges

Daarna volgde het hoofdgerecht, dat was gekonfijte eendenbout met polenta frietjes en een saus gemaakt van aceto balsamico en appelstroop. De saus smaakte erg goed en die paste goed bij de gekonfijte eend. In het glas hadden we een Nebbiolo van het wijnhuis Rocche Costamagna uit Langhe, Piemonte Italië. Mooie robijnrode kleur. In de neus aroma’s van frambozen en aardbeien. De wijn heeft een lekkere ‘body’ en was elegant. Paste goed bij de eend.  

Hartige en zoete dessert

Toen hadden we nog twee desserts te gaan, een hartige en een zoete. Allebei lekker en verassend. Het hartige dessert was een tarte tatin van witlof met taleggio kaas, pancetta spek en boretane-uitjes. Dit smaakte goed door de combinatie van witlof met de pancetta spek en kaas. Hij was lekker zacht en met de gesmolten kaas erbij was het top. Het zoete dessert was een taartje van peer oftewel ‘tartelette van peer met pijnboompitjes, frangipane met amarenenkersen en frangilicosaus’. De frangilicosaus is gemaakt van de Italiaanse hazelnootlikeur ‘Frangilico’. Ik vond deze saus lekker romig en ik wilde meer! We hadden de Muscat de Rivesaltes, Cazes uit Roussilon, Frankrijk open getrokken. Dat was een fris zoete wijn met aroma’s van citrusvruchten, exotische vruchten en perzik. Dat was heerlijk, want ik houd niet van al te zoete dessert wijnen. De andere dessertwijn, Old Marsala hebben we niet open gemaakt.

Witlof tarte tatin
Perentaartje

Samen met mijn vriend heb ik genoten van een avondje thuis uiteten. Het was heerlijk en het was het geld zeker waard. Je hoeft zelf niet te koken en het was in een handomdraai klaar. De wijn-spijs box kost €49,50 per persoon bij 2 personen. Vanaf 3 personen kost het €42,50 per persoon. Heb jij al een ‘thuisuiteten’ menu ergens besteld? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *