Report: VIP bij Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam

MBFWA

Afgelopen week was het Westergasfabriek omgetoverd tot de meest fashionable place-to-be, namelijk de Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam. Het was mijn tweede keer bij MBFWA, en het was spectaculairder dan ooit, want met een VIP kaartje heb ik twee shows van María Clè Leal en The Future Generation kunnen bewonderen. Echt super! Dankzij Mercedes-Benz werd onze avond compleet verzorgd met diner en drankjes. 

VIP Mercedes Benz - Yukieblog

Mercedes Benz Fashion Week AmsterdamDoutzen Kroes: links voor mij Doutzen Kroes, Sunnery James & Mr White – links voor mij

Wat deze avond helemaal bijzonder maakte, was dat de beautifulllllll Doutzen Kroes en haar man Sunnery James aanwezig waren bij de show van María Clè Leal. Super vet, want ze zat gewoon links voor mij. Natuurlijk als je mij kent, ben ik eigenlijk stiekem fan van Sunnery James, zijn muziek en zijn looks zijn gewoon HOT. 

María Clè Leal is een Spaanse designer die bij de Mercedes-Benz Fashion Week in Madrid een award heeft gewonnen. Eindelijk kon de show beginnen, een indrukwekkende opening met een moderne danseres die sierlijk en lenig danste als een ballerina. Daarna kwamen de modellen op de catwalk met architectonische kledingstukken en een romantische twist. Wat verbazingwekkend was dat de danseres bleef door dansen tijdens de show en de modellen begeleidde op de muziek. Erg mooi. Op het einde werden er prachtige sierlijke jurkjes met open ruggen getoond die er heerlijk luchtig uitzagen. Ik wilde die zo graag kopen, want het zijn perfecte zomerjurken.  

Na de show was het wachten geblazen op de tweede show van The Future Generation die pas twee uur later begon, maar met drank en lekker eten vlogen die zo voorbij. DJ Mr White, die bekend is van Sensation White draaide gedurende de pauze leuke techno hitjes. Doutzen kwam nog even langs in de VIP room om een interview te geven en met een aantal mensen op de foto te gaan. Helaas pindakaas voor mij – geen foto – daarna was ze weer vertrokken, als een echte koningin. Gelukkig konden we nog genieten van de hapjes en heb ik nog een kort praatje gemaakt met Quinty Trustfull (bekend van Koffietijd). Zij was op the Fashion Week met haar dochter Moise en was een erg leuke vrouw om mee te praten. 

The Future Generation bestond uit twee catwalk shows van twee jonge designers: Jazz Kuipers en Jef Montes. De eerste show van Jazz Kuipers was met woede begonnen, een mannelijk model met lange haren kwam de catwalk binnenstormen met een zwarte lange leren jas. Veel smog kwam het publiek binnen, waardoor het extra spannender maakte. De tweede show van Jef Montes was van een ander spektakel. De show was erg angstaanjagend door de krijsende muziek en de modellen die eng uitzagen. Water stond centraal als thema, er werd bijvoorbeeld op het scherm een boot afgebeeld die heftig heen en weer ging op het water. Na afloop was er een gekke expositie van vijf andere designers, waar je een half naakte opa zag met bling bling.

Na een paar laatste drankjes na de show zat het dagje MBFWA er weer op. Ik had weer genoten maar was blij dat ik weer naar huis mocht. Nu maar wachten op de volgende editie die volgend jaar januari weer plaats zal vinden. 

Maria Cle Leal Fashionshow

Openingsdans van María Clè Leal

 

Maria cle Leal Mercedes Benz Fashion Week

Finale van María Clè Leal

 

Quinty Trustfull Mercedes Benz FashionWeek

& Quinty Trustfull

 

Mercedes Benz Fashion Week AmsterdamExpositie Mercedes Benz Fashion Week

Expositie op het eind van The Future of Generation

 

Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam Westergasfabriek

Hapjes & Drankjes

Mijn outfit: Jurk H&M, Colbert gekocht bij een boetiekje in Hong Kong, Pumps H&M, Tas gekocht bij een boetiekje in Zuid-Korea. 

Quote van vandaag: “Dress2Impress” 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *