Horecatip: Restaurant Mos in Amsterdam

horecatip Restaurant Mos in Amsterdam yukieblog

Deze week wordt Restaurant Mos toegevoegd aan mijn lijstje van horecatips. Heerlijk eten, gastvrij service en prachtig uitzicht over ’t IJ, dat is restaurant Mos in Amsterdam. Wil je een romantisch avond hebben met top eten en sublieme wijnen? Ga hierheen, want dit is zeker “fine dining waardig”. Ook ontving Restaurant Mos dit jaar de Beste Award of Excellence voor hun wijnkaart door The Wine Spectator.

Wat mij als eerste opviel toen ik bij Restaurant Mos binnenkwam was de moderne inrichting met industriële elementen. De uitstraling van dit restaurant heeft een internationaal karakter. Hoge plafonds, een openkeuken en mooie fluwelen stoelen. Wat ik prachtig vond was het toilet. Die was namelijk erg leuk ingericht met een uniek design. Helaas heb ik geen foto gemaakt, want dat was ik vergeten, haha. Super jammer.horecatip Restaurant Mos in Amsterdam yukieblog

horecatip Restaurant Mos in Amsterdam yukieblog

De avond begon met knapperige amuses en een glaasje bubbels “Duitse Sekt”. De tweede amuse van tomaat, die vond ik super lekker. Heerlijk verfrissend van smaak, en het beloofde veel goeds.

horecatip Restaurant Mos in Amsterdam yukieblog

Eerste amuse: diverse lekkernijen  
horecatip Restaurant Mos in Amsterdam yukieblog
tweede amuse: tomaat en kappertjes 

We kozen voor vier gangen uit het menu van het seizoen. Bij de eerste gang kregen we de Noordzeekrab met dungesneden zeebaars, passievrucht, vichyssoise en haringkuit. Ik vond de combinatie van verschillende smaken erg lekker en de zeebaars was klaargemaakt zoals ceviche. Yum. Een flesje riesling uit Wachau, Oostenrijk van het wijnhuis Veyder-Malberg hadden wij geopend. Lekker fris en deze wijn begeleidde goed bij de visgerechten.

horecatip Restaurant Mos in Amsterdam yukieblog

Noordzeekrab met dungesneden zeebaars, passievrucht, vichyssoise en haringkuit

Daarna kwam de tweede gang op tafel, dat was een gepocheerde eidooier met crispy scholfilet, crème van zwarte knoflook, chorizo en een sorbet van tomaat en olijf. De opmaak van dit bord en het bord zelf, was zeer goed gedaan. De contrasterende azuurblauwe kleur van het bord met rode, gele en zwarte tinten van het gerecht – maakte het tot een unieke presentatie. Het gerecht smaakte natuurlijk ook goed, smaakvol.

horecatip Restaurant Mos in Amsterdam yukieblog

 

Gepocheerde eidooier met crispy scholfilet, crème van zwarte knoflook, chorizo en een sorbet van tomaat en olijf

Bij het hoofdgerecht kregen we “Tortilla” iberico met Zeeuwse mosseltjes, rode kool en iberico buikspek met popcorn. Dit gerecht bestond uit twee delen, een schattig bakje gevuld met steentjes en daarbovenop de tortilla’s met iberico en mosseltjes, en een bord met het gelakte iberico buikspek. De creativiteit op de borden waren zeker te zien, want de gerechten kwamen tevoorschijn als kunstwerkjes. Mijn complimenten aan de keuken. Een glaasje rood werd hierbij ingeschonken, welke was aanbevolen door de sommelier, de Italiaanse Buttafuoco, uit het gebied Lombardije. Dit was een lekkere en lichte rode wijn die beter paste bij de tortilla dan bij de iberico buikspek.

horecatip Restaurant Mos in Amsterdam yukieblog

Tortilla iberico met Zeeuwse mosseltjes en rode kool
horecatip Restaurant Mos in Amsterdam yukieblog
Gelakte iberico buikspek met popcorn, ui en wortel 

horecatip Restaurant Mos in Amsterdam yukieblog

Buttafuoco, uit het gebied Lombardije,Italië.

We sloten de avond af met een verfrissend dessert, een daiquiri van perzik en framboos. Het schuim van de cocktail daiquiri was gebruikt en dit maakte het dessert echt top.

horecatip Restaurant Mos in Amsterdam yukieblog

Daiquiri van perzik en framboos

Daarnaast was de service en de gastvrijheid van de bediening de hele avond een pluspunt. We hoefden niet lang te wachten op een gang en elke gang werd keurig geïntroduceerd. Ik zal zeker weer teruggaan voor een romantische date of een gezellig avondje met vrienden.

 

Reacties

  1. Beantwoorden

    Leuke tip! Ik zal binnenkort is langsgaan! 🙂 Justin

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *