Horecatip: Restaurant Ciro Passami L’Olio in Amsterdam 

Horecatip: Restaurant Ciro Passami L’Olio in Amsterdam

Voor authentiek Italiaans eten dan moet je bij restaurant Ciro Passami L’Olio in Amsterdam zijn. Je kan daar genieten van verrukkelijke pasta’s, talloze Italiaanse wijnen en huisgemaakte tiramisu’s. Een gezellig en intiem restaurant op de Tweede Helmerstraat. Echt een aanrader.

 

Wijn

Bij binnenkomst valt het je gelijk op, namelijk een wand vol met Italiaans wijnen. Op de wijnkaart staan er veel wijnen, zoals een Brunello, Nebbiolo of Barbera. Voor de Italiaanse wijnliefhebber kan je kiezen uit de toppers, zoals de Ornellaia 2010 25 of Cavalli 2008 limited edition. Ook staan veel wijnen nog buiten de kaart dus je hebt volop keus.

Horecatip: Restaurant Ciro Passami L’Olio in Amsterdam Horecatip: Restaurant Ciro Passami L’Olio in Amsterdam Horecatip: Restaurant Ciro Passami L’Olio in Amsterdam

Antipasti voorgerechten

Als voorgerecht kozen we voor de selectie van voorgerechten. Dat bestond uit verschillende soorten ham, dungesneden tonijn en eendenlever paté. Ook bestelden we nog extra de octopus salade met tomaat en de klassieke buffalo mozzarella met tomaat, basilicum en balsamico. Mijn favoriet is de mozzarella die lekker vers en licht verteerbaar was. 

Horecatip: Restaurant Ciro Passami L’Olio in Amsterdam

Octopus salade met tomaat

Horecatip: Restaurant Ciro Passami L’Olio in Amsterdam

Italiaanse ham en buffalo mozzarella 

 

Klassieke pasta’s

Daarop volgde de pasta’s. De klassieker tagliatelle geserveerd met een saus van witte truffels en verse truffel bovenop, was heerlijk romig. De truffel maakte het echt af, een echte Italiaanse delicatesse. De linguine met verse kreeft in een saus van kersentomaatjes, knoflook en peterselie was goed op smaak en de kreeft was perfect bereidt. Mijn complimenten aan de chef! De borden zijn niet karig dus er was genoeg voor iedereen. Horecatip: Restaurant Ciro Passami L’Olio in Amsterdam

Verse truffel, truffelsaus en tagliatelle 

Horecatip: Restaurant Ciro Passami L’Olio in Amsterdam

Halve kreeft, tomaatjes en linguine

 

Een feest op tafel 

Ook kwamen nog een aantal hoofdgerechten op tafel, zoals de tonijn steak met tomaatjes en gekameraliseerde balsamico azijn. Helaas, het ontbrak nog wat aan zout en peper, maar de tonijn was van goede kwaliteit. De zeebaars uit de oven met olijfolie was zacht gegaard en goed op smaak. Yummy. De ribeye met verse truffel maakte ons buikje weer vol. 

Horecatip: Restaurant Ciro Passami L’Olio in Amsterdam

Tonijnsteak, tomaatjes en balsamico azijn

Horecatip: Restaurant Ciro Passami L’Olio in Amsterdam

Zeebaars uit de oven

 

Natuurlijk mag de huisgemaakte tiramisu niet ontbreken. Oja, vergeet niet je avond af te sluiten met een scroppino die wordt namelijk aan tafel voor je geklopt. 

Restaurant Ciro Passami L’Olio
Tweede Helmersstraat 3
1054 CA  Amsterdam
Tel: 020 618 8420
www.ciropassamilolio.com

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *