Wat heb ik genoten van de lunch bij twee sterren Michelinrestaurant Aan de Poel. Als je in het restaurant zit, dan heb je prachtig uitzicht over de plas van het Amsterdamse Bos. De gerechten waren fantastisch, je proeft namelijk verschillende verassende smaken die perfect met elkaar combineren. Het dessert was de perfecte afsluiter, want die waren toch heerlijk! Je kan mij voortaan gewoon wakker maken voor de warme tarte tatin of de luchtige karamel soufflé van Aan de Poel.
Restaurant Aan de Poel stond al langer op mijn to-do lijstje. Op een bewolkte middag gingen wij gezellig lunchen in Amstelveen. Bij aankomst valt het interieur gelijk op, een luxueuze uitstraling door veel matzwart, grote kroonluchters en de mooiste nepbloemen in grote vazen. Ondanks dat wij binnen zaten, konden wij toch genieten van het uitzicht op het Amsterdamse Bos. Wat er verwacht wordt van zo’n luxe restaurant is dat zij erg formeel en strak te werk gaan, maar dat viel erg mee. Er hangt een informele en ontspannende sfeer. Dat zie je al bijvoorbeeld dat de obers gewoon een spijkerbroek onder hun colbert dragen (alhoewel, tegenwoordig zie je dit vaker bij Michelinrestaurants om zo een toegankelijkere uitstraling te creëren). Ook is de gastvrijheid te zien bij de Michelinchef-kok eigenaar zelf, Stefan van Sprang. Ik had een praatje met hem gemaakt en ik vroeg of hij op de foto met mij wilde voor mijn blog, wat geen probleem voor hem was.
Samen met chef-kok eigenaar Stefan van Sprang
We begonnen vooraf met de amuses, om even je smaakpapillen op te frissen. Geroosterde pinda’s met Thaise tom ka kai en rettich met Japanse dashi. Deze waren verassend doordat er Aziatische smaken zijn toegevoegd. Daarna kregen wij een amuse met gezouten watermeloen ook met dashi in een mooie kom. Deze vond ik het lekkerst van de amuse. Je proeft hier verschillende smaken zoals geroosterde hazelnoot en sappige watermeloen.
Amuses onder: pinda’s & tom ka kai en rettich met dashi
Amuse Gezouten watermeloen
Daarna kwamen er al gauw wat lekkers op tafel. Het eerste gerecht was de perfect gebakken zeebaars met ui, oesterblad en selderij. Yummy. Het smaakte naar meer. Bij het tweede gang kregen wij de rode poon met zeekraal, gebakken ui en lamsoren. Deze vond ik ook erg lekker. De verschillende smaken paste goed bij elkaar en zorgde voor de juiste balans op het bord. Culinair was het zeker, de gerechten zien er mooi en verzorgd uit. Je ziet dat het echt met liefde is bereid.
Gebakken zeebaars met ui, oesterblad en selderij
Rode poon met zeekraal, gebakken ui en lamsoren
Als hoofdgerecht kregen wij het kwartelfilet met doperwten, champignons en een ravioli. De kwartel was zeer goed gebakken en had een knapperig velletje.
Kwartelfilet met ravioli, doperwten en champignons
Het dessert beviel bij ons erg goed, een zoete geslaagde afsluiter. We hadden drie soorten desserts op tafel, welke één daarvan van het lunchmenu was, dat was de passievrucht granité ijs en geblazen suiker. Ook hadden wij nog een warme tarte tatin (appeltaart) met vanilleijs en gedroogde appel. Niet te vergeten was de soufflé, die was echt verrukkelijk lekker. Deze was zacht en fluffy met karamelijs. Bij de soufflé hoorde ook nog een bord met stukjes uitgesneden banaan, spongecake en een spiraal van chocolade. Vergeet ook niet om de friandises te proberen die je bij de koffie kreeg. We mochten kiezen uit alle soorten friandises. De pastel de nata met vleugje kaneel die moet je echt proeven.
Passievrucht granité en geblazen suiker
Tarte tatin
Soufflé met karamelijs en chocolade met stukjes banaan en spongecake
Huisgemaakte friandises en pastel de nata
Al met al heb ik zeer genoten van de lunch bij Aan de Poel. Het eten is top, de bediening kan wat beter. Er was iets misgegaan met de rosé wijn en champagne, ze waren het namelijk vergeten te presenteren, en de wijn en champagne, werden ook niet aan tafel geschonken. Dat was ook het enige minpuntje dat ik had. Daarna hadden ze zich weer opgepakt en werd de rode wijn gewoon weer gepresenteerd en geschonken aan tafel. Aan de Poel is zeker een aanrader als je een keer flink culinair wil uitpakken. Voor een lunch of diner, het uitzicht is prachtig en het eten is verassend lekker en innovatief met verschillende technieken. Als het mooi weer is, dan kom ik zeker terug voor een etentje op het terras, want dan heb je fenomenaal uitzicht.
Aan de Poel is een restaurant van twee eigenaren, chefkok Stefan van Sprang en maître-sommelier Robbert Veuger. Zij hebben hiervoor bij Restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel gewerkt. In de Michelingids voor 2009 verkreeg het restaurant de eerste Michelinster en in de Michelingids Nederland 2013 een tweede.
Plaats een reactie