Een brief aan alle mannen: “Mannen opgelet, dit is wat wij nou écht willen!”

Lieve man,

Namens alle dames moet ik jou wat bekennen. Het klinkt erg, maar ik ben dit keer echt serieus. Alle mannen doen tegenwoordig iets verkeerd, waar ik en mijn vriendinnen niet vrolijk van worden. Het is een maatschappelijke probleem geworden, want mannen zijn niet meer échte mannen.

Het begint al bij het jagen. Je probeert mij te versieren en te pronken met domme opmerkingen om mijn aandacht te krijgen. Fijn, ik geef je mijn nummer en ik geef je een kans. Helaas, een dikke FAIL als ik bij de date terecht kom. Op de date gedraag je als een ‘oenemeloen’ en je verwacht aan het einde van de avond dat ik je nog leuk vind.

Tijdens een date maak jij al de eerste grote fout: je houdt de deur niet voor mij open. Het klinkt misschien ouderwets een deur voor iemand openhouden. Maar kom op, je zal dit moeten doen omdat jij een echte heer bent. Tegenwoordig zie ik nooit mannen een deur opendoen of een stoel aanschuiven voor zijn date. Hoe komt dat? Jij denkt misschien dat vrouwen het heel cheesy vinden, maar dat is niet waar. Mannen zijn het gewoon vergeten, maar dat is geen excuus. Wij houden ervan om verwend of verzorgd te worden. Dat is bewezen: de man is de jager en de vrouw is de prooi. De meeste vrouwen vinden het fijn om veroverd te worden. Waar zijn jullie bang voor? Ik lijk misschien wel een bitch, omdat ik dit schrijf maar diep van binnen ben ik gewoon een lief en onschuldig meisje. Natuurlijk snap ik dat je zenuwachtig bent tijdens een date, maar je houdt niet eens even de deur open voor mij. Een kleine moeite, maar een groot gebaar.

Het gaat er om dat je moeite doet voor haar. Je moet echt laten zien dat je om haar geeft en dat je interesse in haar hebt. In plaats ervan dat je naar mijn kont of tieten kijkt, kijk dan asjeblieft naar mijn ogen als je met mij praat. Hallo, ik heb het natuurlijk door als je mijn lichaam checkt.

Natuurlijk hoef je niet een romantische romeo of de superhero superman te zijn, maar laat je ballen eens zien. Je zegt tegen mij dat je modern wil zijn en je zegt het volgende: “Ik wil graag de rekening delen, omdat mannen en vrouwen gelijk zijn. Jij betaalt jouw deel en ik de mijne.” Oh My God, super romantisch en het is zo eerlijk om zo te spelen. Wees niet zo slappe lul en betaal gewoon de eerste keer de rekening.

Zelfs in een relatie moet je je als een man gedragen. Ik hoor vaker van vriendinnen dat de vonk over is in een relatie. Hoe komt dat denk je? Vrouwen vergelijken hun relatie met Facebook-updates van anderen waar foto’s van bloemen, cadeaus en knuffeltjes op staan, met als tekst: “Aawh, kijk wat ik van mijn schatje heb gekregen.” De jaloezie kruipt gelijk naar boven bij een vrouw. Zij denkt: “Waarom krijg ik nooit een bloemetje of een handgeschreven brief van mijn lover?”. Je hoeft niet altijd romantisch te zijn, want dat is ook weer té. Af en toe een bloemetje op haar verjaardag of op jullie jubileum dat is nooit erg. Het is onvermijdelijk, maar mannen moeten zich meer gedragen als mannen voordat zij hun vrouwtje verliezen.

Je denkt vast zulke scenario’s zie je alleen terug in romantische films. Maar guess what, als je zulke dingen doet voor een vrouw, dan zal zij voor je vechten en voor altijd bij jou blijven. Het gaat om de kleine dingen in het leven. Het gaat er niet om hoe duur het cadeau is, maar om de moeite die je voor haar doet en de glimlach die jij op haar gezicht tovert. Een Louis Vuitton tas, daar zegt elke vrouw geen nee tegen, maar jouw rozen maakt haar dag echt goed. Geloof mij, op zulke mannen vertrouw ik mijn leven op.

Kusjes,

Yukie

Quote van de dag: “Be the man who you supposed to be. A real man.”

Reacties

 1. Beantwoorden

  Helemaal mee eens. Ik ben ook een ouderwetse denker, dat je als man een vrouw goed en lief moet behandelen deur openhouden enzovoorts, heel normaal. Goed atikel Denk trouwens dat jij heel veel complimenten krijgt over wat je schrijft en hoe je er uit ziet -mooi hoor

  1. Beantwoorden

   Bedankt voor je compliment. Ik doe erg mijn best om leuk te schrijven.

 2. Beantwoorden

  Thanks voor je comment! Natuurlijk is een connectie met iemand heel belangrijk, anders zal je nooit bij elkaar kunnen blijven. Maar ik bedoel dat een man kleine dingen moet doen om te laten zien dat hij van iemand houdt en dat hoeft niet een cadeau te zijn. Een klein beetje moeite doen dat mis ik bij sommige mannen. Maar toch, vinden vrouwen het echt wel leuk hoor om af en toe verwend te worden. Zoals je al zei in een ander comment: vrouwelijke energie is ontvangen 😉 groetjes

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *