Horecatip: Restaurant Dragon town in Lisse

Wat kan ik genieten als ik bij één van mijn favoriete Chinese restaurant, Dragon Town, kom. Het zit niet even om de hoek, maar het is de moeite waard om naar Lisse te rijden. De eigenaren, meneer en mevrouw Mok, ken ik al een tijdje, en hun eten en service is top.

Onlangs is Dragon Town verbouwd tot een moderne Aziatisch restaurant. Je zit hier comfortabel en je kan hier genieten van traditionele Aziatische gerechten en de kwaliteitswijnen van Grandi Vini. De ambiance is sfeervol en perfect voor een avondje met vrienden of jouw partner. Mijn favoriete tafel is een kleine ronde tafel voor 6 personen met een vogelkooilamp. Ook is het restaurant ingericht met subtiele elementen, zoals een geurolie kaars van Jasmijn bloemen, Chinese borden en kommen aan de muur.

Met Mr. Mok, eigenaar van Dragon Town – top gastheer

Chinese Tapas
Hun kaart bestaat uit verschillende Chinese hapjes. Ze noemen het Chinese tapas, kleine gerechten met een authentieke Chinese bereiding. Ik ben al een paar keer geweest dus ik licht hierbij mijn favoriete gerechten toe. Verse gestoomde oesters met zwarte bonensaus. De oesters zijn stevig en goed van smaak. Niet te ontbreken is de crispy pekingeend met flensjes, komkommer, sjalotje en hoi sin saus.

Om te beginnen zal ik kiezen voor de Gebakken Ha Kau (garnalen dim sum) met spicy kruiden. Ook de gestoomde Xia long bao (gestoomde soepdumpling) is mijn favoriet, het wordt geserveerd in een klein kommetje met een pipetje met Chinese azijn. Nog een knaller van een gerecht is de Drunken chicken, geblancheerde kip met rijstwijn en goji bessen. Goed op smaak met subtiele hint naar de Chinese keuken. Het gerecht is lauw warm, en perfect als voorgerecht. Daarnaast is de Maleisische kipsaté met gebakken ui-sliertjes een aanrader.

 

Gebakken Ha Kau met spicy kruiden 

Gestoomde soepdumpling

Drunken chicken

Maleisische kipsaté

Verse sushi
Voor de sushi liefhebbers kan je hier ook terecht, want ze maken ook verse sushi op donderdag tot en met zondag. Mijn aanraders voor sushi rollen zijn, mango-zalm rol, spicy tonijn rol en spicy ebi met zalm en krab. Lekka.

Wijn-en spijsdiner
Dragon Town organiseerde laatst een wijn- en spijs avond. Daar was ik ook bij. We kregen een 5-gangendiner kregen met heerlijke wijnen. Per gang kregen we twee soorten wijnen die bij het gerecht kon passen. Op die avond vond ik de garnalen in Zheu Zhueng stijl met geblancheerde spruitjes het lekkerst. Top gerecht. De garnalen waren in een zoetzure saus gebakken en de spruitjes maakten het gerecht helemaal af. Ook de kabeljauw was vers klaargemaakt, gestoomd met lichte soja saus, chinese paddestoel en lente-uitjes. Precies zoals het hoort.

Niet te ontbreken is de wijnkaart. Een uitgebreide kaart met wijnen uit Frankrijk, Duitsland, Italië en ook uit de nieuwe wereld. Mijn favoriete wijnhuizen: Franco Conterno voor lekkere Barolo’s, Kuhling Gillot voor de heerlijke frisse Rieslings en hun huis rosé uit de Languedoc. Tip: bestel een glas rosé en geniet op hun terras.

Om de avond af te maken dan zal ik hun dessert proberen. Hun desserts komen namelijk van de Koninklijke hofleverancier, Vermeer in Lisse. De fluffly soesjes smaken perfect bij de koffie.

 

Garnalen met zoetzuur-en pikante saus en spruitjes 

Met Chris eten = <3

 

Dragon Town
Berkhoutlaan 5, 2161 EL Lisse
http://www.dragontown.nl/

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *