Voor het rubriek Horecatip test ik de lekkere restaurants voor je uit. Deze week is Rijsel in Amsterdam aan het lijstje toegevoegd. Bij Rijsel draait het om hun bekende rotisserie gerechten zoals hun poussin (kip).
Als voorgerecht hadden wij de vissoep met garni en de chinook zalm met olijfolie en citroen. De soep was verrukkelijk en smaakte naar bisque van kreeft, maar het was eigenlijk van vis. Lekkere textuur en met wat krokantjes en brood kon je zo lekker in de soep dippen. Heerlijk.
Eindelijk het hoofdgerecht: POUSSIN. Hier had ik lang opgewacht, want Rijsel staat bekend om hun kippetje. Die smaakte ook heerlijk want de kip was met tijm en citroen gemarineerd en geroosterd. De kip was lekker mals en sappig, wat ik erg waardeerde, want soms eet je weleens van die droge kip. Ook lag er groenten bij de kip, zoals courgettes en paprika, zo draait het niet alleen om de vlees. De bijgerechten die wij erbij kregen waren gekruide aardappelen en sla. De aardappelen waren erg lekker en de sla was vers klaargemaakt.
Het toetje was ook om van te smullen. Een warm chocoladetaartje met koffie-ijs en een meringue van citroen.
Wil je een keer eten bij Rijsel? Reserveer tijdig, want het is heel snel al vol. Houd er rekening mee dat zij in het weekend gesloten zijn.
Rijsel
Marcusstraat 52B, 1091 TK Amsterdam
+31-20-4632142
www.rijsel.com
Reacties
Ruud Kors
juli 14, 2015Ziet er goed en lekker uit