Recept Japanse Soufflé Pancake

Ik had zin in pancakes als ontbijt en ik kwam op dit uit, namelijk de fluffy soufflé pannenkoeken uit Japan. Die van mij was niet zo fluffy geworden zoals die hoort te zijn, maar achja 2020 was ook niet zo gegaan als ik had gehoopt. Hij smaakte wel heel goed, en hij is zoet, zacht en luchtig. Om 2020 goed af te sluiten, heb ik er een sterretje op gedaan. Zo maak je het toch gezellig thuis. Ga jij het ook maken als ontbijt voor Nieuwjaarsdag? Fijne jaarwisseling allemaal en let’s rock 2021. 

Ingrediënten

2 eidooiers
1 eetlepel melk
33 g zachte bloem
1/2 theelepel bakpoeder 
2 eiwitten 
1 theelepel vanille extract
23 g suiker 
een beetje olie en water

Recept

Stap 1. Mix de eidooiers. Voeg een eetlepel melk toe en mix het met elkaar.

Stap 2. Voeg 1 theelepel vanille extract toe  

Stap 3. Zeef de bloem bij het eidooiermengsel

Stap 4. Klop de eiwitten eerst voor een minuut. Voeg daarna suiker toe. En klop de eiwitten en suiker stijf. 

Stap 5. Meng een schep eiwit met het eidooiermengsel en mix het goed met elkaar. Daarna vouw je de wit eiwit rustig erdoorheen. 

Stap 6. Vet de pan in met olie met een keukenpapiertje. Zet het vuur op lage stand. 

Stap 7. Doe een schep van het mengsel in de pan. Zet de deksel er op. 

Stap 8. Na een minuut voeg je een beetje mengsel erbij. En voeg je ook een theelepel water toe. Zo zorg je ervoor dat het gaat stomen en wordt het zacht. Bak nu 3 minuten aan een kant. 

Stap 9. Draai de pancake om en bak ook 3 minuten met een beetje water.

Stap 10. Dan is het klaar en decoreer het met poedersuiker en fruit, zoals aardbeien. 

Eetsmakelijk!  

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *